Applicaties

Bij PRO Ewijk B.V. bent u op de juiste plaats voor applicaties en hardware die het werk in de rioleringsbranche een stuk makkelijker maakt. Hieronder enkele voorbeelden van applicaties en componenten die wij leveren en/ of ontwikkeld hebben.


PRO Ewijk B.V. is ontwikkelaar en distributeur van SCS. SCS Cleaner is een applicatie die gebruikt wordt voor het Registreren van reinigingen aan rioolobjecten zoals Strengen, Putten, Kolken, en lijngoten. De reinigingen aan deze objecten worden op een simpele en snelle manier geregistreerd zodat iedereen binnen een paar minuten aan de slag kan. De registraties kunnen vervolgens geëxporteerd worden in een RibX bestand, csv bestand of als een nette rapportage.

SCS Inspection kan ook een onderdeel van het SCS pakket zijn. Deze applicatie wordt gebruikt in het inspectie voertuig voor het visueel inspecteren van riolen en putten. Het inspecteren en exporteren volgens onderstaande normen is mogelijk:

 • NEN 3399:2004 (SUFRIB2.1)
 • NEN 3399:2015 (RibX 1.3.2)
 • NEN EN 13508-2 (met aanvulling van de leidraad voor visuele inspectie) (RibX 1.5.1)
 • EN 13508-2+A1:2011 (xml)

SCS Inspection is een zeer gebruiksvriendelijke en praktijkgerichte applicatie die ontworpen is om vooral simpel en makkelijk te bedienen. Dit om de kans op invoerfouten zo klein mogelijk te maken. Onderstaande meet mogelijkheden zijn een standaard onderdeel van SCS Inspection.

 • Hellingmeting.
 • Voegwijdte meting.
 • Meting van hoek verdraaiing.
 • Meting van oppervlakte vermindering.
 • Meting van vermindering van buishoogte. (Bv: Waterpeil of instekende inlaat)
 • Meting van radiale verplaatsing.

Ook is het projecteren van rioolobjecten op een kaartondergrond standaard.

Kijk voor meer informatie op www.scscleaner.nl.


SCS App’s

PRO Ewijk B.V. is ontwikkelaar en distributeur van het SCS pakket. De SCS apps worden gebruikt in de rioleringssector voor het registreren van werkzaamheden in en om het riool. De diverse SCS apps zijn beschikbaar voor iOS en Android devices en zijn beschikbaar in de diverse stores. De apps werken direct in de SCS Cloud waardoor de te uitvoeren en uitgevoerde werkzaamheden direct zichtbaar zijn voor alle SCS gebruikers die toegang hebben tot het project. De apps zijn geheel vanuit de praktijk ontwikkeld en zijn daardoor zeer gebruiksvriendelijk en heeft een gebruiker alle benodigde (niet meer en niet minder) functionaliteiten binnen handbereik.

SCS Cleaner

De Cleaner app is de mobiele versie van de bekende SCS Cleaner applicatie. De app heeft als voordeel dat deze op zowel Android als Apple devices geïnstalleerd kan worden, telefoon en tablet. Met behulp van de Cleaner app kunt u op een zeer gebruiksvriendelijke wijze reinigingen aan rioolobjecten zoals Kolken, Putten, Strengen, Gemalen en Lijngoten vastleggen. Ook is het mogelijk om maatregelen af te melden. Klik hier voor meer informatie

SCS Viewer

De Viewer app is de gratis SCS app die bijvoorbeeld gebruikt kan worden om projecten te volgen of als ondersteuning voor een inspecteur. De app laat de objecten in het project overzichtelijk zien op een kaart ondergrond en kan diverse selecties tonen om de voortgang van een project te presenteren. Klik hier voor meer informatie

SCS Inspection

De Inspection app wordt gebruikt voor het uitvoeren van zoomcamera inspecties d.m.v. de Quickview Air HD. Tijdens het uitvoeren van de inspecties kan de inspecteur direct waarnemingen toekennen aan de inspectie. Waarnemingen en inspectie gegevens kunnen vervolgens met de SCS Desktop applicatie geëxporteerd worden conform de vigerende normen naar uitwisselingsbestanden en rapportages. Klik hier voor meer informatie


Voor het makkelijk bewerken van RibX bestanden heeft PRO Ewijk B.V. de RibX Editor ontwikkeld. Met deze applicatie kunt gemakkelijk RibX bestanden inlezen, visualiseren, aanpassen, samenvoegen en weer opslaan als RibX bestand. Deze applicatie is vooral handig als u een bestand door de RIONED validator heeft gevalideerd en u moet aanpassingen doen om het bestand foutloos te maken. In de Editor kunt u waardes op regelnummer of tekst waarde zoeken en aanpassen.

Meer informatie en download


Ook leveren wij hardware voor de inspectie voertuigen. Zo kunnen wij complete pc’s leveren voor in uw inspectie voertuig, geheel afgestemd op de inspectie software voor optimaal gebruik van uw inspectie voertuig. Ook zijn wij leverancier van VITEC en SENSORAY encoders. Onderstaande kaarten hebben wij zelfs op voorraad.

 • VITEC VM4-2-C7 – mpeg 1 en 2 PCI (Gebruikt, nieuw niet meer leverbaar)
 • VITEC VM4-4-C7  – mpeg 1, 2 en 4 PCI (Gebruikt, nieuw niet meer leverbaar)
 • VITEC VM4-4-C8 – mpeg 1, 2 en 4 PCIe
 • VITEC VM4-4-C9(HD) – mpeg 2 en 4 HD PCIe
 • VITEC VMC-7440(HD) – H.464 en mpeg 4
 • SENSORAY 2253S – mpeg 4

Meer info


Ook zijn wij de ontwikkelaar van de nieuwe SUF-RIB naar RibX converter van de Stichting RIONED. Met deze converter kunt u eenvoudig oude SUF-RIB 2.0 en 2.1 bestanden omzetten naar RibX bestanden volgens de EN 13508-2 met als aanvulling de leidraad voor visuele inspectie (Inspectie nieuwe stijl).: Download converter

Ook maken wij custom conversie tools of registratie tools voor de gehele uitvoerende tak. Heeft u een idee of een wens? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.