Projecten

Hieronder staan enkele voorbeelden van projecten die PRO Ewijk B.V. onderhanden of uitgevoerd heeft.


RibX Editor

Veel mensen die dagelijks met riool inspectiebestanden werken kennen het SUF-RIB bestandstype van haver tot gort. Echter hebben we sinds 2015 een nieuw uitwisselingsformaat genaamd het RibX. Het RibX is een uitwisselingsformaat in xml. In tegenstelling tot het horizontale SUFRIB bestand is een xml bestand verticaal en zijn de waardes geplaatst tussen zogenoemde tags in plaats van een vaste positie met een vaste veldlengte. Daardoor kan een RibX/xml bestand onleesbaar overkomen.

Om de rioolwereld wat gemakkelijker te maken is PRO Ewijk B.V. bezig met het ontwikkelen van een RibX Editor. Met deze Editor moet het makkelijker worden om een RibX bestand te lezen en deze te bewerken. De eerste versies zijn al te downloaden. Echter is deze tool nog niet helemaal klaar en blijven we hier voorlopig nog wel aan het ontwikkelen.

Meer informatie en downloaden

26-08-2020


Riool revisies intekenen in Kikker

Voor een grote gemeente in gelderland hebben wij de opdracht gekregen om achterstallige mutaties in het beheersysteem Kikker in te tekenen. Bij de opdracht hoort ook het beoordelen van opleveringsinspecties en koppelen van de inspecties met de nieuwe putnummering. PRO Ewijk B.V. ont zorgt deze opdrachtgever in het gehele traject tot aan het doorvoeren van de mutaties in de database.

Heeft u ook achterstallige mutaties of wilt u ook ontzorgd worden in uw riool beheer? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

01-06-2020


Ondersteuning RibX en RibX Validator Stichting RIONED

PRO Ewijk B.V. beantwoord voor Stichting RIONED vraagstukken die betrekking hebben tot het RibX uitwisselingsformaat en hebben wij geholpen met het klaar maken van de RibX Validator voor RibX bestanden Rioolinspectie nieuwe stijl (GWSW-RibX 1.5.1).

Als een ontwikkelaar of bedrijf een vraag of probleem heeft met het RibX uitwisselformaat of vragen heeft over de RibX Validator van Stichting RIONED behandelen wij deze vragen voor Stichting RIONED. Dit zijn tot nu geheel uiteenlopende vraagstukken geweest van bijvoorbeeld: Hoe moeten we een tegeninspectie specificeren tot waarom krijgen we deze fouten tijdens het valideren van een bestand. Heeft u ook een vraag over het RibX of de Validator stel deze via een E-mail naar: gwsw@rioned.org

Ook hebben wij assistentie verleend met het klaarmaken van de RibX Validator voor RibX bestanden Rioolinspectie nieuwe stijl. Tussen versie 1.3.2 en het nieuwe 1.5.1 van het GWSW-RibX is in de bestands opbouw en header gegevens niet veel veranderd, maar in de waarnemingen des te meer. Dit gaf bij een validatie van een GWSW-RibX 1.5.1 bestand volgens het protocol van een GWSW-RibX 1.3.2 bestand vele onterechte fouten. Wij hebben daarop een verschil analyse gemaakt en de ontwikkelaar van de Validator de aanpassingen voorgesteld om de Validator klaar te maken voor de GWSW-RibX 1.5.1 bestanden.

De nieuwe Validator is sinds begin juli 2020 live en te bereiken via: www.rioned.name

01-07-2020


SCS Inspection

Sinds begin dit jaar is in Nederland het Inspecteren nieuwe stijl van kracht. Met deze nieuwe inspectiewijze en bijbehorende uitwisselingsformaten is PRO Ewijk B.V. gestart met het ontwikkelen van een Riool Inspectie applicatie genaamd SCS Inspection als aanvulling op het pakket SCS waarmee het registreren van reinigingen al mogelijk was.

Door meer dan 10 jaar ervaring in het reinigen en inspecteren van riool en door de zeer nauwe samenwerking met inspectie bedrijven, inspecteurs en opdrachtgevers is er een rioolinspectie applicatie tot stand gekomen die geheel aansluit op de Nederlandsche werkwijze en zeer gebruiksvriendelijk en praktisch in de bediening is.

SCS Inspection is vanaf eind 2019 op de markt maar hier wordt nog dagelijks aan doorontwikkeld om de concurrentie voor te blijven in innovatie en gebruisgemak.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of geheel vrijblijvende demonstratie.

01-01-2020


SUF-RIB to RibX Converter

In opdracht van Stichting RIONED hebben wij de SUF-RIB to RibX converter ontwikkeld. Met deze applicatie is het mogelijk om SUFRIB 2.0 en SUFRIB 2.1 bestanden om te zetten in een RibX bestand. Met het omzetten van de bestanden kunt u diverse opties gebruiken om zo bijvoorbeeld meetbestanden te importeren of de data te converteren naar inspectie nieuwe stijl waarin geen gebruik meer gemaakt wordt van een range in klasses maar een vaste waarde.

Met deze applicatie wilt Stichting RIONED voorkomen dat oude SUF-RIB bestanden niet meer gebruikt kunnen worden in nieuwe beheersystemen.

Deze applicatie is gratis te downloaden op de site van Stichting RIONED

01-05-2019


SCS Renovation

Vanuit een vraag van een klant die graag zijn uit te voeren riool reparaties op een tekening zou willen visualiseren en gereed melden zijn wij gestart met de ontwikkeling van een toevoeging in SCS genaamd SCS Renovation.

Met deze toevoeging is het mogelijk om rioolreparaties in te laden en zichtbaar te maken op een kaartondergrond. Door op het symbool te klikken komen de gegevens achter de reparatie zichtbaar in een venster. In dit venster is te zien welke reparatie er voorgeschreven is, wat voor een schade gerepareerd moet worden, de locatie van de schade en eventueel het commentaar van de opdrachtgever en inspecteur.

Na het uitvoeren van de reparatie kan de status gewijzigd worden zodat er ook in één oogopslag te zien is welke reparaties gereed zijn en welke er nog uitgevoerd moeten worden.

Deze gegevens zijn natuurlijk ook te synchroniseren via de SCS Cloud zodat al uw medewerkers met de zelfde gegevens werken. Zo heeft u ook altijd een actueel beeld van de voortgang van de werkzaamheden.

Ook zijn er filter mogelijkheden toegevoegd om bijvoorbeeld snel inzichtelijk te maken welke reparaties nog uitgevoerd moeten worden of het tonen van alleen frees of reparatie werkzaamheden. Meerwerk registraties zijn een fluitje van een cent en de rapportages zijn duidelijk en overzichtelijk.

Exporten zijn mogelijk naar CSV of pdf om duidelijke oplever en meer/minderwerk rapportages aan te leveren aan uw opdrachtgever.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of geheel vrijblijvende demonstratie.

01-01-2018